Ostrzałka CHEF CHOICE M270 - USA

Odświeżone: Piątek, 25 Kwiecień, 2025  12:26
450 zł

Szczegóły ogłoszenia

  • Kategoria: Wyposażenie wnętrz / Akcesoria kuchenne

Opis oferty

Ostrzałka do noży Diamond Hone Model 270 łączy zaawansowane elektryczne i ręczne techniki ostrzenia, aby stworzyć wyjątkowo
wydajne ostrze do prawie każdego noża. Krawędź tnąca noża jest precyzyjnie ukształtowana, aby zapewnić wyjątkową ostrość,
ale zachowuje swoje mocne, mikroskopijne zęby, co zapewnia mu bardzo skuteczne „gryzienie” dla wszystkich potrzeb związanych
z przygotowywaniem żywności, a zwłaszcza materiałów włóknistych.

Model 270 jest przeznaczony do ostrzenia pod kątem 20° amerykańskich, europejskich i azjatyckich noży do użytku domowego
(dwustronnych, takich jak Santoku), scyzoryków oraz niektórych noży myśliwskich lub używanych w wędrówkach.
Nie próbuj ostrzyć nożyczek, ostrzy siekiery ani żadnych ostrzy, które nie pasują bezpośrednio do szczelin.
NIE zalecane do noży ceramicznych i noży w stylu azjatyckim, które mają jedno ostrze.

Model 270 posiada 3 etapy ostrzenia, pierwsze 2 etapy wykonywane za pomocą silnika, po których następuje etap modelowania
który jest całkowicie ręczny i umożliwia precyzyjne ostrzenie, które będzie wykonywane w zależności od przeznaczenia noża.
Każdy etap ostrzenia pełni dokładną rolę i musi być przeprowadzony właściwie, aby ostrze noża było dobrze naostrzone,
ukształtowane i oszlifowane.

W etapie 1 (ostrzenie) ostrzenie odbywa się za pomocą silnika elektrycznego przez dwie szczeliny (lewa, prawa),
które pomagają tworzyć fasetki z pierwotnymi krawędziami, uformowanymi pod nominalnym 20 stopniami z każdej strony krawędzi,
co prowadzi do całkowita 40-stopniowa krawędź i występowanie metalowych zadziorów.

W etapie 2 (modelowanie) podobny proces jest powtarzany, ale dwie szczeliny są wyposażone w znacznie drobniejsze diamenty
ścierne, a ostrzenie odbywa się pod nieco większym kątem, aby ukształtować drugą krawędź ostrza.
Proces ten zapewnia znacznie dłuższą trwałość ostrza.

W Etapie 3 (wykańczanie) ostrze zostanie lekko wygładzone, tworząc idealnie ostrą i niezwykle wytrzymałą krawędź typu Trizor.
Ten etap, w przeciwieństwie do dwóch pierwszych, odbywa się w jednej szczelinie ostrzącej, przy czym ostrze wykańczane
jest jednocześnie z obu stron.
Sprawdź zainteresowanie tym ogłoszeniem
Wyświetlenia
Data dodania
Ostatnio widziany
Obserwujących
Wysłane zapytania
Odsłony telefonu
Wyślij wiadomość

Wyślij wiadomość

Jan
Konto prywatne
Odpowiada szybko
Strona użytkownika
  • Wypromuj
  • Zgłoś naruszenie
  • Drukuj ulotkę
  • Edytuj/usuń
Wyczyść historię

Udostępnij ogłoszenie

Udostępnij na FacebookUdostępnij na X Kopiuj link do ogłoszenia

Dodaj notatkę

Opis musi być krótszy niż 250 znaków